604.677.7877     |    

Contact Architrix Contact Architrix
(Browse More Projects)

House in the Forest

Unless revived this well maintained home would have been replaced with something potentially generic. The concept of the original house, with it’s Japanese style courtyard hidden between the house and the garage is retained and highlighted as a centrepiece of the newly planned spaces.

The majority of the existing perimeter wall wood framing, concrete foundation and slab will be re-paired and re-used. The new elements, which will convey an entirely new posture, are the windows, siding material and most importantly a re-imagination of the roofline.

This renovation aims to reduce the material waste and embodied energy of demolishing a perfectly good home.

Buckingham, Burnaby, BC

Builder: Best Builders Ltd

More Projects